magyar english
 
Menü
 
Bejelentkezés
 
Regisztráció
 
Bajnokságok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Links
 
Hirdetés
 
Adminok
 
 
instagram
Rallysimfans.hu plugin hírek
2024.03.31
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5048

v1.48.0
A RallySimFans (RSF) újdonságai:
- Új: RSFLauncher.Controls.3-2-1 CountdownPause támogatja a Handbrake/Pause/Ignition gombokat is a visszaszámlálás szüneteléséböl való folytatáshoz.
- Új: RBRControls plugin új kötéssel rendelkezik: IGNITION. Mostantól leképezhet egy másodlagos gombot a gyújtásvezérléshez.
- Új: NGP 7.3.776.500 plugin verzió (WorkerBee-töl). További részletekért lásd alább.
- Javitás: Nem hivatalos "teszt BTB pályák" fix mapID értékkel. A btb track.ini fájlban lehet MapID opció (a nem hivatalos btb MapID értéknek >=50000-nek kell lennie, például MapID=64100).
- Javitás: Az RBRControls mostantól gyorsabban csatlakozik a joystickokhoz az RBR inditása után (köszönet Detegrnek, hogy diagnosztizálta ezt a problémát néhány joysticknál).
- Javitás: Az RBRControls most már felismeri a MadCatz ButtonPad összes gombját (köszönet Durandomnak a probléma diagnosztizálásában és javitásában nyújtott segitségért).
- Javitás: FreezeFrame funkció javitva (ismét befagynak a részecskék is).
- Javitás: RSFLauncher.Controls.FFBDeadzone és FFBDeadzoneThreshold skálázási hiba javitása, amikor az RSFLauncher alkalmazást újra megnyitották.
- Javitás: Egyéb hibajavitások itt-ott a szokásos módon.

New maps:
- 502 Savopohja (by Henri Pellinen). Az utóbbi idöben sok új aszfaltos és kavicsos szakaszunk volt, de most, hogy a nyár már a nyakunkon van, egy új havas pálya is klassz élmény.
- 294 Rozmital 96 I (by Mato22). Mindannyian ismeritek a Mato22 nevet. Az évek során rengeteg pályát hozott létre. Ezúttal kissé más élményt nyújt a Zaton pálya egy másik pálya névvel.
- 295 Rozmital 96 II (by Mato22). A Rozmital 96 visszafelé.

Updated maps:
- 484 Vacarisses SS2 (by Vicenç Caihuelas) Fizikai és ütközési finomitások és javitások. Vicenç munkájának támogatásával kapcsolatos további információkért lásd: https://tracksbuilderspain.wixsite.com/home
- 476-477 La Mussara Shakedown 1 & 2 (by Trasky) tracksettings javitások.

NGP plugin verzió 7.3.776.500 (WorkerBee által):
- Toleránsabb inditási logika a hibás hardverek kezelésére, amelyek véletlen aktiválást okoznak a szakasz közepén.


Kérjük, látogass el a www.rallysimfans.hu weboldalra, ahol megtalálod a legújabb RallySimFans_Installer alkalmazást a meglévö RBR/RSF telepitésed frissitéséhez.

Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.48.0 (3,69Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2024.03.08
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5046

v1.47.1
A RallySimFans (RSF) újdonságai:
- Ez a kiadás elsösorban egy hotfix kiadás különbözö RBR összeomlás, idözitö és dadogás problémákra.

- Új: Új RBR profil létrehozásakor bármely profilnév feloldja az összes vanilla RBR autót és szakaszt (azaz nincs szükség a MULLIGATAWNY csalónév használatára). Ha át szeretnéd nevezni a meglévö RBR profilt, akkor ezt az RBR main menu options/plugins/NGPCarMenu/RenameProfile menüpontja alatt teheted meg.

- Javitás: RSF és OpenRBRVR integrációjának javitása.
- Javitás: Az autó (RSFLauncher.MyCars felülirja az autónkénti értékeket) specifikus beállitásai most már megfelelöen visszaállnak az replay után is.
- Javitás: Az RSFLauncher autó SkinManager megfelelöen kezeli a speciális karaktereket az autómodell-fájlban (a Mitsubish Evo IX, Skoda Fabia S2000 és Renault Twingo esetében voltak ilyen problémák). A véletlenszerü problémák elkerülése érdekében azonban próbáld meg elkerülni a speciális karaktereket a skin mappákban és a fájlnevekben.
- Javitás: A nem angol RBR nyelv és a "IGNITION control key not set" figyelmeztetö üzenet többé nem ütközik az RBR-be. Ne feledje, hogy manapság be kell állitani az IGNITION vezérlögombot a motor inditásához.
- Javitás: 3-2-1 Visszaszámlálási szünet javitása VR módban.

- Új NGP 7.3.775.497 verzió WorkerBee-töl. További részletekért lásd alább.
- Új OpenRBRVR 0.7.5 verzió Detegr/TorttuP-tól. További részletekért lásd alább.

- Autóalkatrészek: Trabant és Wartburg (lásd RSF Launcher.MyCars) autóalkatrész-frissitések AleksiP-töl.
- RBR HUD: A Hyundai i20 R5 modell javitásait AleksiP készitette.

- Frissitett portugál forditás (Ricardo V. Soares).


NGP 7.3.775.497 (2024-03-07) WorkerBee-töl:
- Javitva a versenyidömérövel kapcsolatos problémák.
- Javitva a váltási problémák.
- Új adatelem utcSystemTime a fájl telemetriában.


OpenRBRVR 0.7.5, Detegr/TorttuP:
- Egy olyan hiba javitása, amikor a plugin nem indult el, ha az openRBRVR.ini fájl hiányzott.
- Megjegyzés hozzáadása az OpenXR-Vk-D3D12 telepitéséhez, ha az OpenXR inicializálás sikertelen volt, mert hiányzott.


Kérjük, látogass el a www.rallysimfans.hu weboldalra, ahol megtalálod a legújabb RallySimFans_Installer alkalmazást a meglévö RBR/RSF telepitésed frissitéséhez.

Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.47.1 (3,68Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2024.03.05
Kérjük, adód 1%-aval támogasd a rallysimfans plugint üzemeltetö Kincs Kultúra Sport egyesületet.
Adószámunk: 18493605-1-07

https://eszja.nav.gov.hu

Köszönjük!


2024.02.25
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5044

v1.47.0
A RallySimFans (RSF) újdonságai:
- Új: A Practice/StartStage menüsor további lehetöségeket kinál: Véletlenszerü autó, Véletlenszerü pálya és Véletlenszerü autó+pálya opciók (a lehetöség kiválasztásához használja a bal/jobb nyilbillentyüket).
- Új: Egy vadonatúj "Import skin" az RSFLauncher.MyCars-ban. Egy egyéni RBR autó skin csomag telepitése még soha nem volt ilyen egyszerü. Csak töltsd le a kedvenc RBR autód skinjeit (egy zip/rar/7z archiv fájl) a különbözö RBR livery/skin weboldalakról, kattints a "Skinek importálása" gombra és válaszd ki a letöltött zip/rar/7z skinpack fájlt és lepödj meg.
- Új: A játékbeli Stage és Car menü mostantól megjegyzi a legutóbbi választást, amikor újra megnyitsz egy almappát (ENTER billentyü a Stage és Car menüsorokban).
- Új: A Stage és Car menü támogatja a billentyükombinációkat a stage vagy car kiválasztásához. Ha megnyomod a "H" billentyüt, akkor a H betüvel kezdödö szakaszokra ugrik. Ha néhány másodpercen belül folyamatosan nyomod az "A" és az "R" billentyüket, akkor a menü kiválasztása a "Har" keresöszóval kezdödö szakaszokra ugrik. Ez mind a Stage és Car fömenü választó sorában, mind az almappák nézeteiben müködik.

- Új: NGP 7.3.774.488 (by WorkerBee) fizikaváltozat multimagos, motorinditó és részecskeeffektus fejlesztésekkel (további részletekért lásd alább).
- Új: A legújabb NGP verzióval most már az RBR IGNITION vezérlöbillentyüt kell kötni a motor inditásához. Ha az IGNITION RBR vezérlöbillentyü nincs beállitva, akkor egy figyelmeztetö üzenetet fogsz látni a rajtban.

- Új: OpenRBRVR 0.7.4 (TorttuP aka Detegr) számos javitással és javitással (további részletekért lásd alább).
- Új: Különféle openRBRVR integrációs fejlesztések az RSFLauncherben és az RSF játékon belüli bövitményben.

- Új: RBRHUD 0.2.6.4 (by Towerbrah) renderelési és teljesitményjavitásokkal (további részletekért lásd alább).
- Új: RBRHUD. Hiszed vagy sem, már 95/98-as NGP7-es autónak van teljesen müködö 3D-s élö müszerfala! Elképesztö munka az RBRHUD csapattól és az RBR közösségtöl, tudván, hogy néhány hónappal ezelött még nem volt semmi. De még mindig szükségünk van a segitségetekre, hogy teszteljétek, kommentáljátok és javitsátok ezeket az RBRHUD müszereket, vagy akár az utolsó hiányzó müszereket is létrehozhatjátok.

- Új: SkinManager.Carparts. 96/98 NGP7 testreszabható autó az RSFLauncher.MyCars.SkinManager.Carparts-ban! Néhány hónappal ezelött ez egy egyjegyü szám volt. Elképesztö, ha szabad igy mondanom. Szafari lökháritót és lámpákat akarsz? Sárvédöt? Extra lámpákat a motorháztetöre? Most szabadjára engedheted kreativitásodat, és ténylegesen felhasználhatod azokat az alkatrészeket, amelyek létrehozásával egy autómodellezö heteket töltött, de eddig senki sem tudott ezekröl. Most már van egy egyszerü módja annak, hogy felhasználjuk azokat az autóalkatrészeket, amelyeket egy autómodellezö mindannyiunk számára készitett.

- Továbbfejlesztett: A Pálya és autó menü sorai mostantól betürendben vannak rendezve, amikor a balra/jobbra nyilbillentyükkel választod ki a következö vagy elözö elemet (korábban a pályaazonositó sorrendben volt, de egy felhasználó számára ez zavaró sorrend volt).
- Továbbfejlesztett: Az RSFLauncher.MyCars oldalon a játékbeli RSF pluginban lévö autó elönézeti képe mostantól a kiválasztott skinhez kapcsolódik.
- Továbbfejlesztett: Az RSFLauncher.MyCars különbözö fejlesztéseket tartalmaz egy skin és carpart kiválasztásánál és törlésénél.
- Továbbfejlesztett: RSFLauncher.MyCars.SkinManager és egy skin specifikus metadata.ini fájl új URL opcióval rendelkezik, hogy az emberek könnyen megtalálják az eredeti letöltési és RBR blog oldalt. Ha Te vagy a skin szerzöje, akkor kérjük, tekintsd meg a cars\Fiesta_rally3\skins és cars\Peugeot__208_Rally4\skins mappákat az RSF SkinManager fájlszerkezetének, a metaadat fájl tartalmának és az elönézeti képek példájához. Az ilyen metadata.ini és readme.txt fájlokat a skin zip/rar/7z fájlba is beleteheted, és az új "Skinek importálása" importálja ezeket a fájlokat, hogy további részleteket mutasson a skin csomagról.
- Továbbfejlesztett: Az RSFLauncher új opciókkal és néhány egyéb javitással rendelkezik az OpenRBRVR beállitásaihoz.
- Továbbfejlesztett: Alapértelmezés szerint a régi RBR játékmódok QuickRally/RallySeason/RallyChallenge el vannak rejtve az RBR fömenüjében, mivel ezek nem müködnek, hacsak az NGP7 autókat nem telepitjük manuálisan a 0..7-es autós slotokba. Beállithatod, hogy az RSF mutassa ezeket a régi játékmódokat a rallysimfans.ini [drive"> show_legacy_gamemodes=true opció beállitásával, vagy az RSFLauncher alkalmazásban a "Show RSF in main menu" opció kikapcsolásával. Ezt azért tettük, hogy elkerüljük, hogy az új emberek azt kérdezgessék, miért nem tudnak az 1. és a hátrameneti sebességnél tovább kapcsolni, amikor megpróbálják használni ezeket a régi játékmódokat inkompatibilis autókkal.
- Továbbfejlesztett: DgVDX11/DX12 grafikus vezérlö frissitve a legújabb verzióra (DgVoodoo).
- Továbbfejlesztett: Bizonyos autómodellek hibái a modellkonfigurációs fájlokban. Sok ilyen javitás már be van állitva az RSF in-game plugin által letöltött autómodellekben, de ha az emberek külsö, harmadik féltöl származó eszközöket használnak az autómodellek letöltéséhez, vagy régebbi autóskint telepitenek, akkor ezek a javitások nem biztos, hogy ott vannak. Most az RSF felismeri ezeket az elavult autókonfigurációkat, és menet közben javitja azokat.

- Javitás: Vágás felügyeleti javitások többkörös szakaszokban (azaz egy szakasz újra és újra ugyanazt az útvonalat követi).
- Javitás: A részecskék összeomlásának problémája olyan forgatókönyvekben, ahol nincs részecskefájl.
- Javitás: Egyéb kisebb javitások itt-ott a szokásos módon.

- Frissitettük az RSFLauncher spanyol (Egoitz Yuste) és lengyel (Król Alfons Kotojad Alf II) forditását. Köszönjük.

Új pályák:
- Sourkov és Sourkov II (by Montek Motorsport team). Cseh és kavicsos szakasz? Montekland bizonyitja, hogy ez a kombináció lehetséges, legalábbis Montekland birodalmában. Biztosak vagyunk benne, hogy minden versenyzö nagyon hálás ezért a párhuzamos birodalomért.
- Jirkovicky és Jirkovicky II (by Montek Motorsport team). Ezek a klasszikus vegyes kavics+aszfalt szakaszok most végre az RSF-ben is szerepelnek.
- Sumburk (Roman "Pyros" Barta). Egy másik klasszikus aszfaltos szakasz végre az RSF-ben is elérhetö a felhasználók számára. Nagy-nagy köszönet Pyrosnak.
- Sosnova és Sosnova 2010 (Roman "Pyros" Barta). Pyros 2008-2010-ben készitette ezeket a csodálatos szakaszokat.
- Myhinpää 2023 (M. Virtanen, Mik78). Egy kavicsos szinpad és Finnország? Ez senkit sem lep meg, de ez mégis meglepett mindannyiunkat. Elöször is, miután ezt a szakaszt vezeted, tudni fogod, hogy miért gondolja sok IRL versenyzö, hogy ez a szakasz a top5 legendás kavicsos szakaszok között van. A másik meglepetés a pálya formátuma. A Mik78 a semmiböl hirtelen újra kiad egy BTB szakaszt a kiváló RBR Blender pályaformátumban. Most már a VR versenyzök is érezhetik az összes ugrást jó fps mellett. Nagy köszönet Aesthetic_sofának is a segitségéért az új verzióval kapcsolatban.

Pálya update:
- Lucéram-Col Saint-Roch átstrukturálva a betöltési idö javitása érdekében.

NGP 7.3.774 (2024-02-20) WorkerBee-tól:
- Többmagos fizika.
- javitott inditókód (ne feledje, hogy az IGNITION vezérlöbillentyüt az RBR opciók/Controls/ControlSetup vezérlés kötési képernyön kell leképezni!).
- javitott az idönként kihagyott speciális tempójelzések (Start, Split, Finish, End Of Track) kezelését.
- Javitott a részecskék rendszerét, a részecskék méretén.

OpenRBRVR 0.7.4 by Detegr/TorttuP (halmozott javitási lista a 0.4.5 verzió óta):
- OpenXR támogatás megvalósitása.
- Szakaszonkénti szuper-mintavételezés megvalósitása.
- A konfigurációs fájl formátumának megváltoztatása ini-röl toml-re.
- "World scale" beállitás hozzáadása az OpenXR-hez.
- Lehetövé teszi a horizontzárat a visszajátszásokban.
- Állithatóvá kell tenni a horizontra történö rögzités korrekciójának mértékét.
- Annak elkerülése érdekében, hogy a horizontrögzitett kamera hátrafelé mutasson, a kamera mostantól 180 fokot fordul, ha az autó dölésszöge 90 fokot vagy annál többet nö/csökken.
- Jelentsen pontosabb FPS-t az FPS hibakeresési módban.
- Az desktop ablak megjelenitése az desktop ablak képarányával.
- Az desktop ablak nézetablakának beállitási menüjének és beállitásainak hozzáadása.
- Az desktop nézet 2D-s kamerával történö renderelésének lehetöségének hozzáadása. Ezt például arra lehet használni, hogy beállitsuk az üléspoziciót egy navigátor számára, aki az desktop ablakot használva játszhat, miközben a vezetö VR-ben játszik.
- Overlay beállitási menü hozzáadása. Az overlay határainak megjelenitése vezetés közben, amikor a hibakeresési mód aktiv, a könnyebb beállitás érdekében.
- SteamVR: Az egyidejü Vulkan várólista használatának javitása.
- Belsö GPU szinkronizációs logika módositása.
- Egy ritka renderelési hiba javitása, ahol bizonyos effektek különbözö szemeknél eltérö módon kerültek megjelenitésre. Például Mitterbach Tarmac éjszaka.
- Az OpenXR módban a Reverb-rel elöforduló idöszakos újraszerkesztési problémák javitása.
- Az openRBRVR VR headset nélküli futtatásakor elöforduló összeomlás javitása.
- A SteamVR és a Reshade használatakor bekövetkezett összeomlás javitása.
- Furcsa lebegö árnyékok javitása a BTB pályákon.
- Olyan hiba javitása, amelynél a co-driver mód nem müködött, ha a "Render pre-stage in 3D" opció aktiv volt.
- A Call For Help kamera hibás volt a co-driver módban.
- Javiva, hogy a visszajátszások mindig a co-driver kamerához ragadtak, ha a co-driver mód aktiv volt.
- A törött szélvédö textúra hibás renderelésének javitása.

RBRHUD 0.2.6.4 Towerbrah-tól:
- Javitottunk egy renderelési problémát, amikor cubic env maps használtunk bizonyos területeken.
- Új mérömüszerek: Mitsubishi Evo IX by Mashironn
Frissitett mérömüszerek:
-- Renault Twingo by Cubits.
-- Citroen DS3 R1/R3 by PeterB/Cubits.
-- Skoda Fabia R5 Evo by KaRally75.
-- És rengeteg javitás több autóban AleksiP-töl.

RSFLauncher.MyCars.SkinManager.Carparts:
- AleksiP több tucat új metaadat-definiciót hozott létre a testreszabható alkatrészekkel rendelkezö autókhoz. Túl sok carpartsot hozott létre ahhoz, hogy itt autónként felsoroljuk. Jelenleg 98/98 NGP7 autó a teljes büvös szám, és ez magáért beszél.
- Mashironn, Cubits, PeterB, Towerbrah, KaRally75, Mohmot, ThePlayerOne, WB és mika-n maroknyi autóval segitettek. Köszönöm.
- Nagy köszönet Tomsmalley-nek a segitségéért a testreszabható autóalkatrészek elemzésében.

Kérjük, látogass el a www.rallysimfans.hu weboldalra, ahol megtalálod a legújabb RallySimFans_Installer alkalmazást a meglévö RBR/RSF telepitésed frissitéséhez.

Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.47.0 (3,68Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2024.01.04
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5044

v1.46.0
- RSF és NGPCarMenu plugin frissitések (Lacka, Mika-n)
- Új: Zlin városi szakasz (Jan Kaderabek-tól) mindenki számára elérhetö practice, hotlap és online versenyeken, valamint frissitések történtek a pályán. Nagy köszönet Jan-nak (www.jlstages.com) és mindenkinek, aki támogatta a Zlin létrehozásának folyamatát az évek alatt, amig Jan dolgozott rajta. További részletekért olvassátok el az alábbiakat.
- Fejlesztés: openRBRVR (Antti Keränen-töl) virtuális valóság plugin frissités számos új fejlesztéssel és hibajavitással. További részletekért olvassátok el az alábbiakat.
- Javitás: RSFLauncher.MyCars.SkinManager javitások (WB-töl) és tucatnyi új "autó karosszériaelem konfiguráció" definició (sample_car_skins telepitöcsomag). További részletekért olvassátok el az alábbiakat.
- Javitások: RBRControls és RSF plugin javitások itt-ott a szokásos módon.

- Pálya update:
- Zlin SS1 (by Jan Kaderábek)
A Zlin új, 9 km-es változata (3 kör) az idöjárás és a visszajátszás javitásával.
A pálya mostantól mindenki számára elérhetö practice, hotlap és online versenyeken.
A támogatók által vásárolt speciális tartalmak az út mellé kerültek (bannerek, egyedi karakterek, zászlók).
Az új pályabeállitások idöjárási opciói engedélyezve a pályaválasztó képernyön (wet/rain/bad weather).
Ha a felhasználónak van egyéni pacenote fájlja a régi 3 km-es verzióhoz, akkor ezeket a MyPaceNote jegyzetfájlokat automatikusan figyelmen kivül hagyja. A pálya visszaáll az alapértelmezett jegyzetek használatára. A versenyzönek újra létre kell hoznia az egyéni jegyzeteket ehhez a pályához, mivel ezek a régi jegyzetek már nem felelnek meg minden kanyarnak.

- Vesikkola (by Henri Pellinen):
Frissitettük a részecske effekteket, hogy kevésbé zavaróak legyenek a pilótafülke nézetben.

- Saalahti (by RALLY Guru):
Frissitett alapértelmezett pacenotes és nedves fizikai és idöjárási beállitások.

- openRBRVR v0.4.5 (Antti Keränen):
0.4.5 - Néhány Oculus felhasználó esetében elöforduló követési késedelem javitása.
0.4.5 - A részecskék renderelésével kapcsolatos probléma javitása, amikor túl sok részecske volt látható az autó pilótafülkéjében. Köszönet mika-n-nek a segitségért, hogy lenyomozta, hol történik a részecske renderelés.
0.4.4 - A plugin stabilitását potenciálisan javitó változtatások.
0.4.4 - A külsö kameráknál az autó elé renderelt fekete átlátszatlan négyzet javitása, ha a "render car shadows" aktiv volt.
0.4.3 - A korábbi pilótafülke renderelés észlelési logikák kombinálása. Mindkettönek vannak problémái bizonyos autókkal, igy most mindkettöt használják az autók renderelési problémáinak minimalizálására.
0.4.3 - Az "Always call Present" debug opcióval kapcsolatos logikai hiba javitása, ami használhatatlanná tette azt.

Kérjük, vegye figyelembe! Néha elöfordulhat, hogy egy frissités után az RSFLauncher alkalmazásban a "VR ki/be kapcsolása" m?veletet kell elvégezni, hogy a fájlok megfelelöen a helyükre kerüljenek, ha mind az openRBRVR, mind a klasszikus RBRVR pluginok telepitve vannak.
Továbbá köszönet Caiusbaronak (francia) és RadstaR-nak (cseh) az openRBRVR dokumentációs fájl forditásáért.

- Új és frissitett RSFLauncher.MyCars.SkinManager - Autó karosszériaelem konfigurációk:
By AleksiP: Lada VFTS, Ford Focus WRC (2006), Open Adam R2, Skoda Favorit, Toyota Yaris WRC, Renault Clio R3, Renault Clio4 R3T, Renault ClioV Rally4, Renault Twingo R1, Renault Twingo R2, Renault Clio Williams, VW Golf (1986), Citroen DS3 R1, Citroen DS3 R3, Citroen C2 S1600, Citroen C2 R2, Subaru Impreza N14, Peugeot 208 R2, Seat Leon Cupra, Fiat 500 Abarth, Peugeot 106.
By mika-n: Ford Escort MK2

Figyelem, figyelem! Az RBR téged keres! Önkéntes munka lehetöség. Kérjük, nézd meg a skin és karosszériaelem konfigurációs lehetöségeket például a cars/Fiesta_Rally3/carparts és skins mappákban és a cars/PEUGEOT_208_Rally4/carparts mappákban. Ott láthatja, hogyan lehet definiálni a karosszériaelemek INI-beállitásait és elönézeti képeket az RSFLauncher.MyCars.SkinManager számára. Ez egy nagyszer? lehetöség arra, hogy kedvenc autóidat még tovább javitsd. Gyakran sok autómodellhez véletlenszer?en összeállitott INI fájlok tartoznak bizonyos konfigurációs opciókhoz, de nem strukturált formátumban. Ez megneheziti a kevésbé tapasztalt RBR felhasználók számára, hogy alkalmazzák ezeket a modellopciókat. Nagyszer? lenne, ha segitene abban, hogy ezek a véletlenszer? INI fájlok strukturált autóalkatrész konfigurációs opciókká alakuljanak. Akkor ezek az opciók automatikusan elérhetöek lennének, és mindenki számára megjelennének az RSFLauncher.MyCars.SkinManager GUI-ban.

Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.46.0 (3,62Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2023.12.23
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5043

v1.45.0
- RSF és NGPCarMenu plugin frissitések (Lacka, Mika-n)
- Új: Az Online rally autóválasztó menüje mostantól a kedvenc autók opciót is megjeleniti, ha egy vagy több kedvenc autója elérhetö a rallyn.
- Új: A RaceStatDB adatbázis helyi statisztikákat gyüjt az összes offline és online versenyröl. Ez az adatbázis most nyomon követi az adott versenyen használt beállitási fájlt. Egyelöre ezek az adatok csak külsö beépülö modulok fejlesztöi számára érhetök el, közvetlenül felhasználó számára nem, de valamikor egy új RSFLauncher oldal fog megjelenni a saját adatok elemzésére.
- Új: Az RBRControls új "VR Reset" és "VR Toggle Debug" kötési opciókkal rendelkezik (az új openRBRVR és a klasszikus RBRVR bövitményeket egyaránt támogatja).
- Új: Az RSFLauncher.MyCars oldalon új SkinManager funkció található. A WB már egy ideje dolgozott ezen a funkción, és most a funkció készen áll a nyilvános megjelenésre. Könnyedén válthat az alternativ festések vagy akár karosszériaelemek között. További részletek erröl alább. Csak a Ford Fiesta Rally 3-nak, a Peugeot 208 Rally 4-nek és az Opel Ascona 400-nak van példája, de hamarosan további autók is következnek.
- Új: Az RSFLauncher.Screen&Graphics oldalon új virtuális valóság-beállitások találhatók, és támogatja az openRBRVR és RBRVR bövitmények közötti váltást, ha mindkét bövitményt telepitette.
- Új: RSFLauncher.Controls.AdjustSteeringWheelRotationRange funkció immár több Asetek tengelytávot is támogat. Köszönjük Retep Voitnak, hogy bátor bétatesztelö volt.
- Új: Az RSFLauncher.Plugins oldalon van egy új "config" parancsikon, amellyel megnyithat egy plugin-specifikus konfigurációs fájlt arra az esetre, ha valamit módositani szeretne a motorháztetö alatt. De ha nem biztos a további konfigurációs fájllehetöségekben, akkor óvatosan piszkáld azokat.
- Javitások: A szokásos módon itt-ott hibajavitások.

OpenRBRVR:
Új VR-király van a városban. A VR-röl korábban az RBRVR plugin gondoskodott. Jól szolgált, de a kor kezdett ott is megmutatkozni. Antti 'TorttuP' Keränen felvette a kihivást, és létrehozott egy vadonatúj VR plugint az RBR-hez, hogy növelje a VR képminöséget, teljesitményt és funkciókészletet. Itt szeretnénk nagy köszönetet küldeni TheIronWolf-nak is, aki szintén készitett egy VR plugint a GTR2 versenyjátékhoz. Ez az új openRBRVR plugin megosztja a TheIronWolf által a GTR2 játékhoz létrehozott komponensek egy részét. Le a kalappal, amikor meglátod TorttuP és TheIronWolf.

Az RSF erösen ajánlja minden VR-felhasználónak, hogy tegyen egy próbát az új openRBRVR (Antti Keränen (a Discordban TorttuP néven is ismert) vr pluginnal. Az RSFLauncher.Screen&Graphics.VirtualReality opciókkal választhat az új openRBRVR és a klasszikus RBRVR pluginok között. Ez a plugin még mindig erös fejlesztés alatt áll, ezért kérjük, csatlakozz a Rallysimfans Discord és VR csatornához, hogy megtaláld a többi embert, akik használják a plugint. Onnan linkeket találsz az openRBRVR specifikus Discord csatornára is, ha szeretnél a plugin szerzöjével, Antti-val (TorttuP) további technikai részleteket megbeszélni.

RSFLauncher.MyCars.SkinManager. Ha Ön skin szerzö, akkor kérjük, nézze meg a Cars/Fiesta_Rally3/skins/ mappát, mint az "RBR skin szállitási mappaszerkezet" példáját. Ha az új skineket ezzel a logikával tenné közzé, akkor a többi felhasználó számára könnyü lenne letölteni és telepiteni az egyéni skin csomagokat, ha a felhasználók tudják, hogyan kell telepiteni az összes skint, függetlenül a szerzötöl, és még mindig képesek váltani a skinek között, és nem irják felül a meglévö skineket. Jelenleg a felhasználók az egyéni skin csomagokat a skins almappákba kivonatolhatják, majd az RSFLauncher SkinManager-nek látnia kell onnan, és alternativ skinként kell megjelenitenie egy autóhoz.

RSFLauncher.MyCars.CarParts. Az autó specifikus karosszériaelemek általában minden skinhez ugyanazok, igy a Cars/Fiesta_Rally3/carparts/, Cars/Peugeot_208_Rally4/carsparts/ és Cars/Open_Ascona_400/carparts/ tipusú mappaszerkezetet remélhetöleg egyre több autóhoz vezetik be az önkéntesek és az RSF csapat. Itt számitunk a segitségetekre. Fantasztikus módon hozzájárulhatna az összes RBR versenyzö, ha a kedvenc autójához létrehozná carparts mappa tartalmát megfelelö INI fájlokat és elönézeti képeket. A legjobb megoldás az lenne, ha az autómodell szerzöje ezt már az autómodell kiadásakor megtenné. Most túl gyakran elöfordul, hogy az autóalkatrészek INI fájljai csak kézzel szerkesztett szöveges fájlok véletlenszerü gyüjteménye, vagy az autómodell szerzöjének idöt kell szánnia egy autóspecifikus egyedi alkalmazás létrehozására.

Vannak új és frissitett forditások is: Mashironn (Indonézia).

- Új pályák:
- 484 Vacarisses SS2 = Vicenç Caihuelas karácsonyi ajándékot ad nekünk egy új spanyol aszfaltos szakasszal. A spanyolországiaknak fel kell ismerniük ezt a szakaszt. Emlékszünk, hogy egy-két évvel ezelött a spanyol RBR versenyzök panaszkodtak, hogy "miért van ilyen kevés új spanyol szakasz". Nos, Vicenç biztosan meghallotta Önt és mindenki mást is hangosan és tisztán. Vacarisses egy kanyargós aszfaltos kihivás.
- 485 Woliborz-Jodlownik = Ha nem ismeri a Baran Tracks (Krzysztof Baran) nevü RBR stúdiót, akkor ezt a szakaszt követöen biztosan meg kell jegyeznie a nevet. Egy évvel ezelött a Rosciszow-Walim pálya már egy nyilatkozat volt, és ez az új Woliborz-Jodlownik pálya egy másik szilárd nyilatkozat. Egy tényellenörzés: A szépség a szinpadon van, nem csak a szemlélö szemében.
- 487 Vesikkola = Nehéz meglepni egy veterán finn kavicsrajongót egy meglepetésszakasszal. A Vesikkola (Henri Pellinen által) a kék égböl jött, és valóban mindenkit meglepett. Henri Pellinen (hepeeee) mindannyiunknak megajándékozott ezzel a gyors kavicsos szakasszal, emelkedökkel és vakkanyarokkal. Ne hibáztassanak minket, a semmi közepén lévö kavicsos utak igy alakultak az évtizedek során Finnországban. Ha rosszkor pislogsz, akkor válassz egy fát, aminek nekimész.
- 488 Saalahti = Egy kavicspálya magától a mestertöl, a RALLY Gurutól. Mi romolhat el? Semmi, és ezért lesz ez egy sláger (talán nem a legjobb szó erre az RBR-ben). A finn RBR tesztpilóták készek fogadni, hogy RALLY Gurunak van egy titkos finn rally útlevele és szaunája otthon, mert ez a szakasz annyira valósághünek tünik és úgy is néz ki.
- 902 Skidpad = Nereu Rocha bemutató szakasza mindazoknak, akik meg akarják tanulni, hogyan hozzák létre saját RBR pályájukat. "Nem hivatalos" pálya, és az RSF Installer alkalmazás alapértelmezés szerint nem telepiti. A "902 Skidpad" szakasz telepitéséhez lásd a RallySimFans_Installer alkalmazás MAPS listájának végét. A telepités után mindenképpen olvasd el a Readme fájlt a maps\902-Skidpad mappában, hogy megtalálja a tutorial videó sorozathoz a linket az RBR pálya készitéséröl a Blender eszközben. Tekintse meg a videó listát itt: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDDTHQ1kVen6SBt27tmBETMDqfhm7ftl3

- RBRHUD Towerbrah-tól
- Javitottunk egy olyan problémát, amikor az RBRHUD részben vagy teljesen eltünt a visszajátszások során.
- Müszerfal frissitések:
- Néhány mérömüszer le lett méretezve, hogy csökkentse az FPS hatását.
- Különbözö javitások, finomitások és fejlesztések számos méröeszközön.
- Új müszerfalakkal:
- Lancer EVO X by KaRally
- BMW M1 Cubits által
- Escort mk2: Mashiroon, PeterB
- i20 wrc21 - voc
- Citroen C3 WRC17 által Fast Burno
- Polo R5 által Fast Burno
- Fabia R5 2018 által Mashiroon

Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.45.0 (3,61Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2023.11.10
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5042

v1.44.8
- RSF és NGPCarMenu plugin frissítések (Lacka, Mika-n)
- Új: Továbbfejlesztett NGP plugin verzió (WorkerBee által). További részletekért lásd alább.
- Új: Új opciók az RSFLauncher.Vezérlökben ("Párhuzamos vezérlö bemeneti sebesség" és "Párhuzamos FFB hatások") az NGP plugin új vezérlési sebesség jellemzöinek (bemeneti és FFB sebesség) konfigurálásához.
- Továbbfejlesztett: A RallySimFans telepítöje megpróbálja automatikusan frissíteni magát, ha régi verziót észlel.
- Javítások: Hibajavítások itt-ott a szokásos módon.

NGP plugin verzió 7.2.773.479 (WorkerBee-töl):
- Vezérlö és FFB konfigurálható sebesség (maximum 1000 hz).

Ha a kormánykerék nem müködik (késések, vezérlö bemenetek elvesznek) vagy az RBR idönként akadozik, akkor az NGP plugin új opciói (lásd a "Párhuzamos vezérlö bemeneti sebesség" és "Párhuzamos FFB hatások" opciókat az RSFLauncher.Vezérlök oldalon) segíthetnek a problémák áthidalásában. Csökkentse a Párhuzamos FFB hatások értékét, amíg az FFB effektek még mindig elég jók, és a kormánykerék normálisan reagál. Alacsonyabb párhuzamos bemeneti sebesség értéket is beállíthat. Ha a kormánykerék rendben müködik, akkor nem kell megérinteni ezeket a lehetöségeket, ellenkezö esetben próbáljon ki 400 és 1000 hz közötti értékeket. Örülnénk, ha az RSF Discord csatornáján közzétennéd a "jó és bevált" értékeidet, ha egy bizonyos kormánykeréknél szükség volt ezeknek az opcióknak a finomhangolására.

Frissített fordítások. Portugál (Ricardo Soares, MiguelBernardo7), cseh (JordanT), magyar, görög (Haris Gavalas), finn.


Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.44.8 (3,59Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2023.11.01
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5041

v1.44.3
- Új: NGP772 (WorkerBee) fizikai verziója és a bövítmény frissítései (további részletekért lásd alább).
- Javítva: A szokásos módon itt-ott egyéb kis hibajavítások az RSF-ben.
-------------------------
NGP plugin version 7.2.772.478 WorkerBee-töl
- külön bemenet és FFB kezelés
- támogatja a szekvenciális és h-mintaváltást


Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.44.3 (5,93Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2023.10.27
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5040

v1.44.0
- Új: Az RBRHUD-nak most még több autója van egyedi müszerfalakkal (AleksiP, Towerbrah, cGordon, Cubits, PeterB, Fast_Bruno, PClipse, Flairpin, Mashironn, voc, NpNEXMSRXR).
- Új: Az RBRHUD bövítmény (a Towerbrah-tól) különféle fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz.
- Új: Az RSFLauncher alkalmazás a legújabb Microsoft .NET Core verzióra konvertálva és frissítve. Nincs több panasz, hogy miért nem müködik az RSFLauncher, vagy hogy a Microsoft "Download .NET Core" gombja rossz verziót töltött le.
- Új: Az RSFLauncher támogatja az új DgVoodoo2 DirectX11/DirectX12 kompatibilitási réteg opciót (RSFLauncher.Screen&Graphics.FullscreenMode). A DX11/DX12 alternatív grafikus mód olyan esetekre, amikor a Vulkan 1.3 verzió nem müködik. Különösen egyes nagyon régi AMD GPU-k müködhetnek jobban a DX12-vel, mint a Vulkannal.
- Új: Az RBRControls beépülö modul támogatja a billentyüzet-összerendeléseket és a custom1-3 felhasználó által meghatározott egyéni kötési beállításokat (felhasználó által meghatározott billentyüzetesemények. További részletekért lásd az RBRControls.ini és a Readme_RBRControls.txt fájlt)
- Új: NGP772 (a WorkerBee) fizikai verziója és a bövítmény frissítései (további részletekért lásd alább).
- Új: cseh RSFLauncher fordítás (JordanT).
- Új: lengyel RSFLauncher fordítás (jbg93rbr & Król Alfons Kotojad Alf II).
- Továbbfejlesztett: A motorháztetö alatt frissített RSF hálózati kommunikációs réteg hibatüröbbé válik, ha a hálózati kapcsolat instabil vagy rendkívül lassú.
- Továbbfejlesztett: Egyes telepítöcsomagok kisebb részekre oszlanak, hogy a jövöben könnyebb legyen csak bizonyos csomagok frissítése.
- Továbbfejlesztett: Az elavult és "összeomlásveszélyes" RBR-fájlokat abc.disabled névre keresztelték át, hogy elkerüljék, hogy az emberek megpróbálják használni ezeket a fájlokat (senki ne használja a richardburnsrally_nosse.exe fájlt).
- Javítva: Kijavítottuk a digidash visszajátszási stílus kiválasztásával kapcsolatos problémát futás közben, amikor a felbontás nagyobb volt, mint 1920x1080 (A digidash újrajátszási stílus letiltása nem müködött).
- Javítva: A szokásos módon itt-ott egyéb kis hibajavítások az RSF-ben.

Külön köszönet az Aesthetic_sofának az új, friss megjelenésü idöjárás- és gumiabroncs ikonokért.
Köszönjük JoranT, jbg93rbr és Król Alfons Kotojad Alf II, hogy segítettek az RSF új nyelvekre történö lokalizálásában.

- Pálya update:
- Ul-Rajdowa és Ul-Rajdowa R frissítette Dej Krzysztof (egy sikánt adott hozzá Ul-Rajdowába, javított egy aszfaltfoltot és ütközési problémát)

-------------------------
NGP 7.2.772 (2023-10-18) a WorkerBee-töl:
- Több UDP telemetriai végpont támogatása
- egyes eszközök szórványos váltási problémáinak javítása


Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.44.0 (5,93Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

2023.10.06
Plugin update:

Plugin version NGP7: 0.54.5038

v1.43.0
- Új: RBRHUD, amelyet Towerbrah hozott létre, valamint egy csapat, akik új müszerfalakat készitenek több autóhoz. Lentebb további információkat találsz erröl az új, izgalmas, az RBR-ben még soha nem látott funkcióról.
- Új: RSFLauncher.Cockpit&Dashboard opciók az RBRHUD konfigurálásához.
- Új: NGP Physics plugin a WorkerBee-töl idözitö, hpattern és replay manager fejlesztésekkel.
- Fejlesztés: Az RSFLauncher.Screen&Graphics.FullscreenMode opció mostantól emlékszik arra, hogyan volt beállitva a 2D és VR módban, amikor a VR módot be- és kikapcsolja.
- Javitva: Az RSFLauncher.Controls új FFB deadzone és FFB deadzone force threshold opciókkal rendelkezik bizonyos FFB hatások kiszürésére (ha az FFB idegesnek tünik, amikor a kormánykerék középállásban van, akkor megpróbálhatja kiszürni az FFB oszcilláció okozta hatásokat. További részletekért lásd a plugins/NGP/Readme.NGP.txt fájlt).
- Javitva: RBRControls. Javitott és optimalizált a vezérlök használatán, és figyelmeztetö üzenetet mutat, ha az eredeti RBR hpattern gaer vezérlök lettek hozzárendelve (nincs értelme egyszerre használni az RBRControls hpattern és az RBR hpattern kötéseket. Csak az egyik kötést használja a hpattern váltáshoz).
- Egyéb kisebb RSF plugin frissitések és hibajavitások a szokásos módon.

- Új RSFLauncher forditások (köszönjük a közremüködést):
- German (razoraH, DG301)
- French (BlauGregg, Daniel Monteiro)
- Italian (Filippo Caneo, Polish)

- Új pályák:
- RabocsiRing 2021 Rally Hungary SS1 (Hlavi, klacix, Falcon, Atiwrc, Pacsuta Tibor)
- RabocsiRing RX (Hlavi, klacix, Falcon, Atiwrc, Pacsuta Tibor)

Az RBRHUD plugin forradalmasitja a müszerek megjelenését és viselkedését az RBR pilótafülke nézetben. Ez egy újabb mérföldkö az RBR számára az elmélyülés érdekében. A müszerek 3D modellekbe vannak ágyazva, és a lehetö legközelebb állnak a valós világbeli megfelelöjükhöz. Különösen a VR játékosok szeretik ezt. Természetesen továbbra is használhatod az új RBRHUD müszereket és a klasszikus (lebegö) RBR digidash-t együtt, ha szükséges. Jelenleg több mint 60 autó rendelkezik új RBRHUD müszerfallal, és még több fog érkezni. Ez egy nagyszerü lehetöség arra is, hogy hozzájárulj az RBR-hez az új RBRHUD-mérömüszerek tervezésével. Hamarosan részletes útmutatásokat fogunk adni az RBRHUD mérömüszerek módositásához, de egyelöre megnézheti, hogy a meglévö mérömüszer-sablonok hogyan lettek definiálva.

Az RBRHUD az autó sérüléseit is megjeleniti verseny közben, igy többé nem kell találgatnod, hogy ezúttal mit törtél el.

RBRHUD Megjegyzés az AMD grafikus kártya felhasználóinak. Ha nem lát animált mérömüszereket, elöfordulhat, hogy engedélyeznie kell a Vulkan módot az RSFLauncher.Screen&Graphics beállitásokban az AMD dx9 illesztöprogram-problémái miatt.

Az RBRHUD bemutatkozó videója: https://www.youtube.com/watch?v=AAA6iEQ70aU

A RabocsiRing szakasz egy speciális körpálya, amely több éve része a Rally Hungary-nek. Hlavi, klacix, Falkon, Atiwrc és Pacsuta Tibor összefogtak és megalkották ezt a nagyon egyedi és gyönyörüen kinézö pályát. Figyelem, csúszós, ha nedves...

A RabocsiRing bemutató videója: https://www.youtube.com/watch?v=rdbVnxF4ow0

-------------------------
NGP-plugin, 7.2.771.469-es verzió (a WorkerBee-töl):
- Javitott dadogás és idözitö problémák
- továbbfejlesztett visszajátszás bemeneti puffer
- teljesitményjavitások, több CPU mag használata
- eltávolitott adaptiv FFB (elavult)
- használja az RBR motor hangerejét az FMOD motorhangokhoz
- némitsa el az RBR motor hangját visszajátszás közben, ha az autóban van FMOD bank
- rögzitett HUD távolság a számitás végéig
- a kamera zfar beállitásának visszaállitása a pálya betöltésekor a nem kivánt pop-inek elkerülése érdekében
- PaceNote 1.14-es vagy újabb bövitmény szükséges a visszajátszási sebesség kezeléséhez


Letöltés: Rallysimfans_Installer_v1.43.0 (5,93Mb)


Lacka, Mika-n valamint az RSF bétatesztelö csapata

A kezdetek:
A rallysimfans.hu csapata elszánta magát, hogy egy saját plugint feleszt ki a Richard Burns Rally-hoz.
Ez a plugin különbözo játékmódokat fog kínálni az RBR-en belül mint a ma már klasszikus Hotlap-olás, Online Rally, Real-Time Rally és Practice. Ez egy nagyszabású terv és itt fogjuk az RBR fanokat informálni az új pluginnal kapcsolatos új funkciókról és verzióiról, valamint ezen az oldalon lehet nyomon követni a játékmódok online eredményeit melyeket a játékosok a "rallysimfans.hu plugin"-al teljesítettek.
 
Letöltés
Rallysimfans.hu Plugin
 
 webmaster| Plugin version NGP7: 0.54.5049| Plugin version NGP5: 0.47.2030| Plugin version: 0.47.1979Betöltési idő: 0.229 másodperc